WIE IS ENJOY?


Wie is Enjoy Events? Waarom moet u nou precies dit bedrijf de regie in handen geven van uw evenement?

Met een mooi marketingpraatje bent u misschien wel snel verkocht, maar hoe weet u nou of dat niet gewoon een hoop gebakken lucht is? Laat ik mezelf eens voorstellen, mijn verhaal vertellen. Want de kracht van Enjoy ligt bij de persoon achter het bedrijf. Dit is mijn passie en uw succes is mijn succes. Geloof in mij en ik stel u niet teleur.

Mijn naam is Charlotte Bakker, oprichtster van Enjoy Events. Geboren in Groningen stad en getogen in het Drentse Roden genoot ik ten volle van het Drentse en Groningse land. Als padvindster en later leiding bij scouting Mensinghe leerde ik zelfstandigheid, leiderschap en vele andere levenslessen. Achter de kassa of een krantenwijk trok mij nooit. Ik wilde de horeca in! Ik werd serveerster bij de sauna in Peize en dat beviel me wel. Zomervakantiewerk in Kroatië op mijn 17e was de bevestiging; ik moest het toerisme in, moest mensen gelukkig maken. De hotelschool was mijn roeping!

Stenden University (toen nog CHN) in Leeuwarden werd mijn nieuwe thuis en hier werd mijn oog voor detail en perfectie met harde hard geperfectioneerd. Alles werd aangeleerd om ons klaar te stomen als managers voor de grote boze wereld. Niet perse alleen in de horeca, maar voor elk willekeurig bedrijf.

Met twee actieve en reislustige ouders was Nederland te klein (en te koud) voor mij, dus met Stenden’s Grand Tour programma vloog ik voor mijn minors naar Zuid Afrika. Daar belandde ik voor een paar maanden in de wildernis met Wildlife en Lodge management. Terug in Nederland was al gauw duidelijk dat ik voor mijn eindstage echt weer terug moest naar Zuid Afrika, en in een groot wild reservaat deed ik mijn afstudeerproject.

Ik vond in Zuid Afrika de liefde en bleef na het behalen van mijn bachelor’s degree hangen in het zuiden. Samen vertrokken we naar Tanzaniaanse Serengeti om daar een resort op te zetten voor een resort “keten”. Dat was echter wel heel erg van de kaart, dus toen dat eenmaal liep gingen we weer terug naar Zuid Afrika en de bewoonde wereld.

Als manager in het restaurant van een luxe hotelketen werd ik geheadhunt door een grote ondernemer en zo belandde ik in een kantoor. Daar verbeterde ik mijn administratieve en financiële vaardigheden en leerde ik dat netwerken het verborgen geheim is tot succes.

Langzaamaan werd ik gepromoot tot “mascotte”; oftewel vertegenwoordiger van het bedrijf, marketing coördinator, organisator van evenementen en wat er dan ook moest gebeuren om het bedrijf onder de aandacht te brengen. Hier was ik goed in! Vooral de evenementen en creatieve marketing was waar mijn hart lag. Het bedrijf sponsorde vele evenementen voor goede doelen en al snel had ik dat met veel plezier zeer omvangrijk gemaakt. Van hardloopwedstrijden tot product lanceringen, klantwaardering feesten, netwerkavonden en promotiestalletjes; ik deed het allemaal.

Ondertussen behaalde ik ook een diploma in Event Management met een online studie aan de University of Cape Town (Kaapstad). Toen mijn toenmalige partner een goed aanbod kreeg in een andere stad besloot ik in oktober 2017 voor mijzelf te beginnen als event planner. En zo was Enjoy Events geboren!

Helaas werd het rond die tijd steeds onrustiger in Zuid Afrika, dus we besloten de massa te volgen en vertrokken naar het noorden. We hoorden dat een baan op een super jacht wel een leuke carrière was, dus we vertrokken naar Zuid Frankrijk en werkten daar voor de rich en famous op hun jachten.

Voor mijn toenmalige partner als engineer was dit inderdaad een mooie carrière, maar voor mij was het nou niet zo glorieus als het lijkt. Ik wist dat ik de wereld meer kon bieden en besloot mei 2019 dat het tijd was om weer te doen waar ik goed in ben: event planning. Dus ik kocht een dikke trui en vloog na 8 jaar avontuur “terug” naar Nederland.

Wat heb ik geleerd op al die avonturen? Roeien met de riemen die je hebt, het gras is bij de buren eigenlijk gewoon zonverbrand, en werk om te leven, leeft niet om te werken. Oh, en niet rennen als er een leeuw op je afkomt…!
Dus ik heb van mijn passie mijn bedrijf gemaakt en daar zijn we dan; terug in het pittoreske Roden, met een wereld aan ervaring! (En ondertussen een kast vol dikke truien, want de kou went niet helaas.)

Een evenement een succes maken is mijn passie en ik doe er dan ook alles aan om uw evenement niet gewoon een feestje, maar een prachtige herinnering te maken. Niets is te gek en creativiteit kent geen grenzen. Daag me uit en geniet van het resultaat!

Voor meer informatie over Enjoy Events, check out Over Enjoy, Waarom Enjoy of neem contact op.